Sepp kimondom, amit most már sok nemzet után a svájci is gondol veled kapcsolatban: vegyél magadnak Dél-Afrikában egy hatalmas vuvuzelát és a VB után húzzál fel a svájci hegyekbe és naphosszat tologasd a valagadba.
Jó lenne már, ha leesne, hogy a sportág fejlődésének útjában állsz. 74 éves vagy, érdemeid elismerése mellett húzzál el nyugdíjba.

Brazília, Elefántcsontpart, USA és most már Svájc is a videóbíró után kiállt. Ezen csapatok összecsapásain történtek olyan esetek, melyeket visszanézve teljesen egyértelműen kiderült volna, hogy a játékvezetők óriásit hibáztak. Fel kellene fognod, hogy a foci felgyorsult, hogy a játékvezetők akaratlanul is befolyásolják csapatok, országok szórakozását. Pedig a cél az, hogy szórakozzanak, nem az, hogy anyázzanak.
Ráadásul te is gyorsan öregszel, a szemed és észjárásod lassan olyan lesz, mint Vitraynak, neked is szükséged lenne a sok ismétlésre, hogy észrevedd, mi történik a pályán.

Láttál már kedves Sepp teniszmérkőzést? Az ott már bevált módszert kellene csak átültetni.
Milyen érveid vannak a videóbíró ellen?
Azt mondod, hogy költséges minden meccsen az alkalmazása. Lásd a teniszt, ott is csak a nevezetesebb tornákon alkalmazzák. A labdarúgásban közvetítik a VB-, EB- (és azok kontinensenkénti megfelelőit) és azok selejtezőit, a BL-, EK-meccseket. Nem is kellene többre kiterjeszteni. Nem volna szükség másra, csak két emberre a partvonal mellett és egy TV-re és néznék az élő közvetítést.
Azt mondod, hogy sokat állna a játék. Lásd teniszt, ott sem minden pillanatban áll a meccs. Minden csapatnak lenne 3-3 challenge lehetősége egy félidőben (ha igaza is van a csapatnak, akkor is levonnának egy visszanézési lehetőséget, nem úgy, mint a teniszben). Egy visszanézés nem lenne több kettő percnél, tehát összesen 12 perccel lenne hosszabb egy-egy meccs, viszont lényegesebb igazságosabb lehetne.
Már az év elején azt mondtad, hogy megfontolandó a gólkamerák alkalmazása. Neked agyadra ment a fondue. A mérkőzések hány százalékában van vita a gólvonalon áthaladt (vagy nem áthaladt) labdából és mennyinél az egyéb olyan szituációkból, ami nem a gólvonal környékén zajlik? Szerinted tényleg csak a gólvonalra kellene kamera?
A videóbíróval a játékvezetőket is tudnád szűrni. Akinek egy meccsen a visszajátszások alkalmával háromszor nem lenne igaza (mást mutatna az ismétlés), az egy évre elmehetne krumplit kapálni. Még a játékvezetői bizottság elnökének sem neked kellene megmondanod, hogy mekkora fasz, nem te konfrontálódnál, hogy normális bírókat küldjön a meccsekre.
Ráadásul Sepp elkerülhetted volna a VB legnevetségesebb ügyét is. A franciák botrányára gondolok. Tudod, ha lett volna videóbíró Henry kezezésekor, akkor a marha franciák ott sem lennének a VB-n és nem utána téged fél Írország is. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a franciák ilyen szemét kijutás után inkább meghúzhatták volna magukat és csöndben focizhattak volna.)

Szóval kedves Joseph ideje eltakarodni a fejlődés útjából, mert az ellenállásod nem szolgálja a labdarúgást, sőt nagyon ellene van. Legyél tiszteletbeli elnök, utazzál el az összes meccsre, ahol már videó segíti a játék élvezését.
 

7 komment

Címkék: blatter joseph

A bejegyzés trackback címe:

https://hajrasvajc.blog.hu/api/trackback/id/tr922101456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_izée 2010.06.23. 10:20:36

alapvetően egyetértek, de azért lennének érdekes esetek. minden piros lapos eseménynél lenne cselendzs, és az lenne ám az érdekes történet, mikor a bíró visszavonná a piros lapot (pl. a tegnapi francia eset), stb.

szépen hiteltelenné válna a spori még meccs közben és veszítené el a fejét+kontrollját.

támogatom a vidijó bevezetését, de csak qrvára átgondolt módon, nem pedig -> b@sszunk oda egy asztalt, meg egy tévét.

Karnamantra 2010.06.25. 01:51:43

Meg az a francia eset, hogy kézzel jutnak ki a vb-re..

Este góleső lesz a csapadékos Alpokban!
Hajrá Csokik!
weblapproba.uw.hu/imgs/hoPps.png
weblapproba.uw.hu/imgs/hoppschwiiz.gif
weblapproba.uw.hu/imgs/HOPP_SCHWIIZ.jpg

52 · http://52nap.blog.hu 2010.06.25. 21:55:43

Miért nincs videobíró? Mert a fociban szinte minden második lap után elhangzik: Ugyan a szabálykönyv szerint jár, de ilyenért nem szoktak osztani, nem könyvből kell vezetni a mérkőzést.

Nem a szabályos, becsületes küzdelem a fontos, hanem a pénzt hozó show.

A bírói tévedésről - uram bocsáss a szervezők érdekeit figyelembe véve, FIFA közbenjárásával való bírói csalásról - pedig lehet beszélni, ha beszélsz a fociról, foglalkozol vele, és mást is arra motiválsz, hogy legyen képben, nézze a meccset, ebből van a pénz.

Már a bírók többsége sem tudja, hogy az éppen aktuális soklapos vagy kevés lapos utasítás mit jelent, és a VB a következetlen szar bíráskodásról szól.

Ellenben az ilyen bírói csalásokról szóló hírek az USAban is hoztak plusz nézőt.

Sasyyy 2010.06.28. 01:52:43

blatter egy vén fasz,láthatta tegnap mindenki a két bírói bakit,mert ugye állítása szerint nincs szükség videóbíróra mert az megöli a játékot!!!

hát igen,mert a téves bírói ítéletek nem ölik meg a meccseket,mi???

takarodj gombfocizni ahoz nem kell videóbiró te maradi vén seggfej!!!

és vezettesd be a videóbiróta fontos eseményekre,mert igen "IDEJE LENNE!!!!!!!!!!"

tökmindegy77 2010.06.28. 13:33:00

@_izée: szerintem meg pont most hiteltelen. Megszűnne a sok reklamálás és sokkal kevesebb téves ítélet lenne. Annyira felgyorsult a játék, hogy bírónak egyszerűen nincs lehetősége jól dönteni. Illene a körülményeket az évszázadhoz igazítani.

Jah és úgy mellékesen mindennemű időhúzást azonnali sárgalappal büntetnék, a legapróbb labdaelpöcköléstől a lassú bedobásokig. Beleértve a földön fetrengést majd az egyszerre gyógyulás dolgot is. Mérlegelés nélkül.

Rekspa 2010.06.28. 17:11:22

Kell egy két tökös válogatott, aki azt mondja, hogy ameddig nincs videobíró, addig nem indulunk nemzetközi tornákon. Vagy ha meccs közben olyan történik, mint a mexikói meccsen, le kell vonulni a pályáról, a fifa meg magyarázkodhatna a TV-knél.

Rekspa 2010.06.28. 17:12:39

A rögbiből is át lehetne venni jól bevált szabályokat. pl Sárga lap: tíz perc pihenő
süti beállítások módosítása