Villámértékelés azon melegében:

szörnyű meccsen kaptunk ki egy nullára Chilétől.

Szörnyű volt, mert az elején egyáltalán nem derült ki, mi értelme volt Behramit kezdetni a remek Barnetta helyett a középpálya jobb oldalán

szörnyű volt, mert a kiállításig is rém rosszul játszottunk, nyomai sem voltak a Spanyolország ellen olyan ragyogó középpályás szervezettségnek

szörnyű volt, mert a fentiektől még bármi is lehetett volna a második félidőben, ha nincs az ostoba Behrami és a seggfej bíró. A piros lap egyértelműen erős túlzás volt, nagyon nagy jóindulattal esetleg sárga lehett volna. Behrami segg volt, mert addigra négy ideges, következetlen sárgát szórt ki a bíró, akin látszott, hogy vért akar inni. Az "ütés" teljesen ártatlan szituációban csattant el, egyszerűen nem szabadott volna karral hátrafelé kaparászni.

szörnyű volt, mert Halil el-Hamdi alkalmatlan bíró, aki mindkét csapat kárára tévedett jó sokat, oktalanul szórta a sárgákat és állandóan a középpontban akart lenni

szörnyű volt, mert Chile nem tudott fesztivált csinálni az emberelőnyéből

szörnyű volt, mert hősies, de sokszor hibázó védekezéssel 0-1-nél sikerült kibekkelni az ellenfél 4-5 százszázalékos meccslabdáját, hogy az utolsó másodpercekben Derdiyok 11 méterről, pont középről mellé belsőzze a szépen lassan visszagurított, tökéletes labdát. Ha 1-1, akkor gyakorlatilag tutira továbbjutottunk és jó eséllyel első helyen, így ki is eshetünk.

Itt a meccsközvetítés, amiben én voltam a szakkomentátor.

20 komment

Címkék: chile online közvetítés vb2010 gyorsértékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://hajrasvajc.blog.hu/api/trackback/id/tr752098905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fransancisco 2010.06.21. 20:08:45

"nyomai sem voltak a Spanyolország ellen olyan ragyogó középpályás szervezettségnek "
egész biztos jó meccset néztél?

fransancisco 2010.06.21. 20:09:42

Seggfej hiccfeld, valag svejc, menjetek a picsába

Karnamantra 2010.06.21. 20:28:36

Pedánsan rágicsálom a Toblerónémat. Nekem még mindig Svejc a star.

hitomi 2010.06.21. 20:39:58

kérlek, ne feledkezz meg a csapnivaló közvetítésről sem.

egyébként szvsz Behramit nem érdemes fikázni, nem csinált semmi szabálytalant. a chilei eljátszotta a nagyhalált, a bíró meg elhitte. normális esetben a chileinek járt volna színészkedésért sárga lap. itt szerintem egyértelműen a bíró fején van a vaj. méghozzá vastagon.

gpetersz 2010.06.21. 22:27:10

Ez egy szar csapat. Semmi helyük a vb-n. Beáll 11 tehénpásztor az 5-ösre oszt jó napot...

sanche_ 2010.06.21. 22:56:26

Svájc valóban Európa szégyene, de azt asszem nem itt kell fejtegetni :)

Viszont, a hülye bírózásra azért rámozdulok. Az elején valóban kissé túlizgulta a bíró a dolgokat, de onnantól kezdve teljesen jó volt. Vagy még inkább, a játékosok elkezdték betartani a szabályokat, ami viszont a bíró érdeme.

A piros az viszont TELJESEN jogos piros volt, szánalom, hogy még az index címlap is lovagol ezen. KÉTSZER egymás után hátracsapott, két különböző arcba. Ez nagyon jó barátok közt is két sárga egymás után. Ez nem az a sport, ahol azt kell pontozni, hogy mennyire erőset ütött, itt a szándék és a végeredmény a lényeg. Egyértelmű ütések voltak, ilyen pedig nincs a fociban. A bíró szerencsére látta, mondjuk gondolom életében először ilyet, hogy valakinek van pofája kétszer egymás után...

De svájc elég sokmindent nem tud a fociról, úgyhogy mondjuk nem csodálom, ha ők nem értik a dolgot. Alapvetően nem értik a focit.

Hajrá, Fő- és Albánia!!!! 2010.06.21. 23:01:49

A piros lap egyértelműen jogos volt.
Nem kell hátrafelé pofozkodni, pláne nem két embert is.

Egyébként én sem értem, miért nem a múltkori győztes csapat kezdett, Frei pocsék volt, Behrami meg hülye.
Ehelyett a talán legjobb támadó Derdiyokot behozza kb. 20 percre...

A bíró meg teljesen alkalmatlan megye II fölötti meccs vezetésére.

RobertRoy 2010.06.21. 23:20:31

Svájc legrosszabb vb-csapat ever, a szaros góltalansái rekordjával. Ha minden csapat ilyen lenne, akkor senkit sem érdekelne a foci (és mi lennénk a világbajnokok hehe)

antitaxis 2010.06.21. 23:35:31

Ez a bíró nagyon gáz! De négy sárgánál ezt tudni kellett volna. Hajrá svájciak, hajrá Svájc.

freagle 2010.06.21. 23:42:23

Meglehetősen zavart, amikor a meccs beharangozójában a posztíró arról elmélkedett, hogy a lényeg, ki hány góllal veri meg a "spanyol médiaválogatottat".
Gondoltam, biztos ami biztos megvárom a második kör végét, hátha tényleg van svájci csoda, csak én nem vettem észre az első meccsükön. De nem.
Így most szeretném felhívni a posztíró figyelmét, hogy nyilván az egész világ a hülye, amiért egy-egy jobb spanyol válogatottért képes többet fizetni, mint a teljes svájci keretért. Vagy hogy inkább őket nézi sok millió ember, és nem a svájci bajnokságot.
Persze, van, amikor semmi nem jön össze, a másiknak meg elképesztő mákja van. Van, hogy borul a papírforma. Ennek még örülni is lehet, hiszen - többek között - ettől szép játék a foci.
De azért a jobbat megillető tiszteletet és a játék iránti alázatot érdemes lenne megtartani...

rkb9y5 2010.06.21. 23:47:51

Annyi sok gyenge de megis szimpatikus csapat van a veben. Hat Svajcra meg ez utobbi sem all. Remunalom nezni oket, persze nem is Svajc miatt nezi az ember a meccseiket hanem a mindenkori ellenfel miatt, de sajnos ez a 11 (na jo, tisztelet a kivetelnek, de most egyet sem tudnek mondani) kutyauto is ott van a palyan. "Retesz", hahaha, na azt el kell ismerni tenyleg mukodik, bar vajmi keves kozuk volt a kapufahoz meg a kihagyott spanyol helyzetekhez a svajci vedoknek. Csak a goltalansagi rekord ugye akkor erne valamit, ha elol is alakitana valamit a nemletezo csatarsor. Ja, hogy a spanyolok ellen esve-kelve a spanyol vedelem kozremukodesevel osszejott valami?
Az olaszokat is sokszor rossz nezni, de ott neha van egy-egy Inzaghi szeru jatekos, akinek az anuszarol is bepattan a labda, de Svajcban ilyen nincs.

sedre 2010.06.22. 00:01:27

@rkb9y5: én inkább nézek végig 10 svájci meccset mint 1 olaszt...

amúgy meg ha hozzá sem ér a másikhoz a játékos, akkor azt miért veszi bárki ütésnek?

ave 2010.06.22. 00:19:48

Piros lap jogos. Annak is, aki szerint ez elfogadhato.

Rántott máj (törölt) 2010.06.22. 01:43:35

@sedre: Mert megprobalta. Olvasd el a szabalykonyvet (ha jol emlekszem, 12. szabaly, Szabalytalansagok es sportszerutlen viselkedes), piros lapot KELL adni, ha egy jatekos az ellenfelet meguti, megrugja vagy ezt MEGKISERLI. Ebbol a szempontbol utesnek szamit az is, ha a labdat szandekosan az ellenfelehez vagja vagy arra rarugja.

morden2 2010.06.22. 06:51:31

Piros lapra annyit, hogy nem sokan vannak rajtatok kívül akik jogosnak ítélik, és volt egy chilei aki csak úgy odament a svájcihoz és adott neki pofont, csak úgy még a labda se volt a közelbe (semmit nem kapott)... Vagy mások a cenzúrázott meccset látták ?

Vérnyúl 2010.06.22. 07:07:31

Kedves "Piroslap pártiak"!
Nézzétek meg bármely meccs, tetszőleges szögleténél mi megy bent.
Ha a szándékért minden esetben piroslapot adnának a bírók, két-három szöglet után, egy meccsen sem maradna elegendő játékos...
És hát a következetlenség.
A Chileieknek egy "rosszindulatú" mozdulatuk sem volt??? Vagy bármely meccsen, bármely csapatnál?
Ugyan már!
Ja?! És a les gól...

NGL 2010.06.22. 07:32:03

Szerintem nem a piroslapon meg a bírón kell lovagolni, teccettek volna gólt lőni!!!

A helyzetek megvoltak , csak ennyit tud a csapat!

Remélem svájc csomagol, mert ilyen focival nem érdemli meg hogy túl élje a csoportkört.

Brukk 2010.06.22. 08:48:18

Én is azt gondolom, hogy Svájc csomagol. Hondurast ezzel a játékkal nem fogják megverni.

dvittore 2010.06.23. 10:53:18

A következő meccsen svejc elhiszi, hogy továbbjuthat. Leveszik a sündisznó köntöst, megpróbálnak támadni, honduras pedig szépen megmajmolja őket.

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.25. 02:59:20

Tényleg marha izgalmas nézni ahogy 10ember védekezik hátra, miközben vagdossák előre a labdákat, hátha egy-kettő odapattan az elé az egy szem csatár elé, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Valóban gyönyörű. Bennem sajnos még mindig rémképként él a 2006-os VB, ahol kapott gól nélkül, döntetlenekkel, tizenegyesekkel zuhantatok ki úgy, hogy bár sose történt volna meg. Ennél rosszabb talán csak a fostalicska görögök EB győzelme volt...
süti beállítások módosítása