Jókor szólok, lassan félidő, de itt elfogadható minőségben nézhető a Costa Rica elleni felkészülési meccsünk. A Ruganyos Sajtok borzasztóan passzívak voltak az első félidőben, hiába a Frei + N'Kufo álomcsatársor, a középpályán meg Inler. A másik szememmel a Hollandia-Ghánára pislogok néha, az valamivel élénkebb meccs, több sikeres passzal. Itt az a baj, hogy képtelenek vagyunk kreatívan felhozni a labdát, a csatárok gyakorlatilag nem kaptak jó passzt az első félidőben, amit most fújtak le. Csináljunk hangzavart a második félidőben!

A kezdő felállásunk ez volt:

Benaglio - Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Ziegler - Padalino, Inler, Huggel, Barnetta - Frei, Nkufo

a cserepad: Wolfli, von Bergen, Fernandes, Bunjaku, Derdiyok, Streller és a csodagyerek Shaquiri

Bejött Steve von Bergen, aki csodálatos idényen van túl, hiszen megalázóan kiesett a Herthával a Bundesligából. És nagyszerű, techno DJ-hez illő neve van. Bejött Bunjaku is.

Az az igazság, hogy az első félidőben inkább Costa Rica szerezhetett volna vezetést, volt pár majdnem veszélyes kontrájuk, nekünk meg mintha túl sűrű lett volna a fondü.

A második félidő egyből egy véletlen ziccerrel indult, egy élesen kapu elé lőtt szabadrúgásra Senderos, a gólem érkezett, és a levegőbe ugorva bonyolult alakú lyukat rúgott a levegőbe.

Két perccel később két Costa Rica-i kipassszolta a ma különsen rozsdás Reteszt és óriási ziccerben mellégurítottak.Majd egy beadást az ötösön fejjel tört el Ruiz. Most meg kontrázunk, egész jó lett a meccs!

Aztakurva, mekkorát védett Benaglio. Megint visszaestünk, Costa Rica szépen hozta fel, és egy majdnem halálos passz után 18-ról lőttek, jó erőset, jó helyre.

IRAPUATO!!!!

Elképesztő alázás! Winston Parks kontrából átlépett a félpályán, utána pedig rávezette lendületből oda-vissza-oda kicselezte 3 ! védőnket, kis mákkal megtartotta, eltolta és ballal óriási bombát lőtt a bal felső sarokba. Minden Dribliző Csokit a képernyők elé, most kell a bíztatás! 0:1

Swegler és Fernandes jöttek be, Inler és Huggel le. Padalino azonnal álomlabdát kapott a jobb oldalon. az ötös sarkán, de Gyepes Gábor gömbérzékével nyúlt hozzá, előtte Frei rúgott majdnem gólt húszról, középről, szabadrúgásból.

És végre bejött Shaquiri, a Dombi-termetű csodagyerek. No meg Derdiyok. Shaquiri most másodszor válogatott, talán ő lesz az új Vonlanthen?

Ruiz szopatott az ötösünk bal sarkánál és Benaglio marha nagy mázlival tudott csak belekapni a beadásba. Sajnos megint jobb a pálmabányász. A követkető kontrát megint csúnyán elpasszoltuk, ráadásul Frei, aki nem értem, miért nem legelől volt. Fél perc múlva megint kontra, Derdiyok szuperpassz jobbra a kilépő Frei elé, aki a kaputól 10 méterre nem tudta levenni.

Egyre idegesebben nyomulunk, Júnior Diaz jó felrúgta Lichtsteinert, aki formás kakaskodást mutatott be. A szabad után Ziegler lőtt egy sajtüzemnyivel mellé.

Most már csak ideges rúgdosódás van, Fernandes kapott sárgát. Még 3 perc plusz hosszabbítás. Cicáznak a térfelünkön! Randall Azofeifa, micsoda álomnév, de randa narancssárgát kapott.

Úristen, az utolsó percben négyszer rúgtunk kapura. Ilyenkor szokták a megtört magyar kommentátorok elnyögni, hogy miért csak az utolsó 50 másodpercben kezdtünk játszani. 4 perc hosszabbítás.

HIHETETLEN. Frei egy jó testcsel után középről, 12 méterről lőhetett, aránylag jó helyre, teli rüszttel, erőből, de a kapus kiütötte, pont Derdiyokhoz, aki 8-9 méterről az üres kapu mellé nyomta 12 centiméterrel.

VÉGE. Lekonyultak a fickós havasi kürtök. Az utolsó másodpercben Benaglio kapus félollózott az ötösről, a kolléga kezébe.

Ja és azt tudtátok, hogy az álomgólt lövő Parks a Temesvár csapatában játszik?

9 komment

Címkék: costa rica felkészülési meccs

A bejegyzés trackback címe:

https://hajrasvajc.blog.hu/api/trackback/id/tr512049075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HOPP SCHWIIZ 2010.06.01. 21:09:53

Valóban elég gyatra eddig. Nem véletlen hőbörgött a közönség a félidő lefújásakor.

HOPP SCHWIIZ 2010.06.01. 21:13:00

A szünetben a szakértők az elején meg nem adott tizenegyesről beszélnek.

Szegény Platini biztos unja a meccset.

HOPP SCHWIIZ 2010.06.01. 21:17:02

a jegyzőkönyvbe:

Stade de Tourbillon, Sion - SR: Buttimer (Irl)

Svájc: Benaglio; Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Zieglier; Padalino, Huggel, Inler, Barnetta; Frei, Nkufo.
Costa Rica: Navas; Segares, Sequeira, Myrie, Diaz; Azofeifa, Barrantes, Bolanos, Hernandez; Parks, Gonzalez.

szily 2010.06.01. 21:35:41

@HOPP SCHWIIZ: Lenne kedved beszállni a blogolásba?

bmiky31 2010.06.01. 22:51:15

Parks többnyire nem játszik Temesváron...

Lajhinger 2010.06.05. 12:36:06

Hello,

Mi a helyzet Djourou-val, Mario Eggimann-nal? Nem jobbak ennél a Grichting-nél, esetleg sérültek? Mindig is a jó védelméről volt híres a csapat. Behramival, Fernandes-el szerintem a középpálya is erősebb lenne. És Frei ne sérüljön meg!!(Akkor tuti a továbbjutás a csoportból.) Hajrá!!

Fekete Pákó 2010.06.06. 21:07:40

faszom beléd Szily, a tegnapi meccsről ki fog írni?! lustadisznó.
süti beállítások módosítása